Det skaper synergi og forpliktelse hos de ansatte

SAHL Arkitekter står sammen med kunstner Susanne Lund Jensen bak de kreative veggdekorasjonene til Arla Foods avdelinger i Danmark og Sverige.

Nonbye har vært ansvarlige for produksjon og montering av de over 900 m2 med folier, som er produsert med UV-farge for å sikre en slitesterk overflate.

Som ansvarlig for utviklingen og gjennomføringen av prosjektet, er anleggsleder Hardy Kjærgaard ytterst tilfreds med resultatet og sier:

Vi har med Susanne Lund Jensens utsmykking valgt å gå utover det vanlige, bl.a. i fargevalget. Det har gitt noe unikt, og det er akkurat det vi har sett etter.”

Folie i en ny sammenheng

Nonbye er ansvarlig for trykk og montering av folie på alle Arlas lokasjoner i Danmark og Sverige. ”Det er en svært spennende og veldig annerledes oppgave,” sier produksjonssjef Per Nonbye. ”Montørene våre arbeider svært nøye etter de angitte retningslinjene for hvert enkelt element. Det kan være mange deler i hver enkelt dekorasjon, og det krever presisjonsarbeid.”

Behagelig miljø hos Arla

Arkitekt Susanne Lund Jensen er kunstneren bak de ca. 900 m2 med folier, med elementer fra bl.a. Arlas eget univers, som dekorerer meierikonsernets hovedkvarter i Aarhus (Danmark). Her anvendes trykt folie montert på glass som avskjerming i det store kontorbygget. Dette er en løsning som gir både ansatte og gjester et behagelig inntrykk.

Sterke retningslinjer

Fargene på foliedekorasjonen er i dag bærebjelken for fargevalget i resten av interiørdesignen til Arlas kontorer, meierier m.m., både i inn- og utland. Det utarbeides retningslinjer som nøye spesifiserer hvordan både foliedekorasjonen og interiørdesignen ellers skal utføres. 

Hardy Kjærgaard forteller dessuten at foliedekorasjonen ofte blir brukt som bakgrunn når Arlas CEO Peder Tuborg intervjues på TV osv., noe som understreker hvilken betydning dekorasjonen har for selskapet og dets visuelle uttrykk.

En god følelse

De mange store glasspartiene på hovedkontoret er dekorert med elementer fra naturen og Arlas eget univers. Helt fra det øyeblikket du går inn i den fem-etasjes høye bygningen, hvor hele den sentrale delen er en høy atriumgård, gir det en virkelig behagelig følelse. ”Når vi har gjester på omvisning, uttrykker mange at det er veldig godt å være her,” sier anleggssjef Susanne Lyng Nielsen fra Arla. ”Det samme hører vi fra de ansatte. Totalt sett har vi med denne løsningen fått et ytterst behagelig miljø.”

Få jobben gjort riktig fra start

Enten du er en liten eller stor bedrift, er det viktig å komme godt i gang fra start. Benytt deg av vår mangeårige kunnskap innen visuell profilering – kontakt oss uforpliktende allerede i dag!

 

Caseansvarlig

 

 

Olafur Munk

Skal vi kontakte deg og din virksomhet?