Comwell Copenhagen Portside ligger i hjertet av Nordhavnen i København

Her møtes de lokale til en god frokost, frilansere jobber i det åpne samarbeidsområdet, mens møte- og overnattende gjester er de typiske kundene.

Annerledes bygninger stiller spesielle krav

Hos Comwell skal alle gjester føle seg velkomne og bli guidet trygt og godt rundt. Comwell Copenhagen Portside er en spennende og litt annerledes bygning, der Arkitema Arhitects har latt seg inspirere av havnens historiske lagerbygning, forteller Comwells Merkevaresjef, Linn Nielsen.

Derfor så vi etter en samarbeidspartner som nettopp kunne løse denne litt spesielle wayfinding-oppgaven. Her har Nonbye vist seg å være et helt riktig valg.

Hotellets arkitektur krevde noe ekstra

Hotellets arkitektur krevde noe ekstra av Comwell og Nonbye for å komme frem til en riktig og logisk wayfinding. ”Vi har gått mye rundt på hotellet sammen og hatt veldig god sparring med Nonbye gjennom hele prosessen,” sier Linn Nielsen. ”De har vært gode til både å lytte og å komme med alternative forslag.”

Grundig lesning av etasjetegninger bak omfattende planlegging

Nonbyes design- og markedsføringssjef Jan Graus Sørensen har hatt en sentral rolle i planleggingen av wayfinding på hotellet, som rommer 445 gjesterom, 17 konferanse- og møterom, samt 1200 m2 med arrangementsområde, restaurant og bar fordelt på syv etasjer. 

”Det er viktig å skilte tilstrekkelig uten å skilte for mye,” forteller Jan Graus Sørensen. ”Derfor har jeg vært svært nøye med å lese etasjetegningene grundig og gå turer rundt i hotellet for å få en oversikt over hotellets fasiliteter, og hvilke ”ruter” en typisk vil gå. Wayfindingen er tilrettelagt med små og eksklusive skilt/folieløsninger tilpasset Comwells visuelle identitet.”

”De har valgt én farge per etasje, og vi har vært gjennom en lenger prosess for å treffe en optimal fargematch med veggfarger osv.”

Vakre dekorasjoner i PVC-fri folie

Skulptør og grafiker Jan Agerbo har skapt en rød tråd gjennom alle dekorasjoner på Comwell Copenhagen Portside som hotellets huskunstner. Han har tegnet flere litografier med elementer fra Nordhavnen med de faktiske koordinatene for å promotere området.

Vi har hatt ansvar for å produsere og montere de mange vakre foliedekorasjonene, bl.a. til garderobemøblene på gjesterommene, dekorasjoner i ganger og heiser, samt sandblåste folieløsninger til vinduspartier på kontorer, forteller prosjektleder Mads Stentoft Jensen fra Nonbye. Kunden har valgt en PVC-fri folie, noe som er helt i tråd med våre anbefalinger – og som samtidig underbygger Comwells grønne fokus på beste måte.

”Nonbye har vært dyktige og kreative og hatt interesse i å berike oss med nye muligheter som vi kanskje ikke hadde oppdaget selv.”

– Merkevaresjef Linn Nielsen

Involvering og fleksibilitet er nøkkelord

Prosjekteringen og byggingen av et nytt hotell er en langvarig prosess, og mange deler endrer seg naturlig underveis. ”Det har vært helt avgjørende for oss at Nonbye har vist stor fleksibilitet og forståelse for at planer kan endre seg på kort varsel,” sier hotelldirektør Chren Vilander Thomsen.
”Deres innstilling har vært medvirkende til at vi har kommet oss godt i mål. Det har vært fantastisk å oppleve deres store involvering. Nonbyes ansatte har f.eks. vært her flere helger og hjulpet montørene med flere praktiske ting i forbindelse med monteringen av folien. Det kaller jeg engasjement.”

Få jobben gjort riktig fra start

Enten du er en liten eller stor bedrift, er det viktig å komme godt i gang fra start. Benytt deg av vår mangeårige kunnskap innen visuell profilering – kontakt oss uforpliktende allerede i dag!

 

Caseansvarlig

 

 

Jacob Degn - Profilbillede

Mads Stentoft Jensen

Skal vi kontakte deg og din virksomhet?