Ny logo og statement på bygninger og lastebiler

Danish Crown (DC) offentliggjorde høsten 2019 deres nye logo og statement på bygninger og lastebiler, som en del av en ny merkevarestrategi. Nonbye har vært med fra idéutvikling og produksjon til montering av fasadeskilt og bildekorasjoner.

I den nye logoen har DC bl.a. erstattet ”kniver” med ”mennesker” i kronen – og nettopp mennesker, jorden, etikk og dyrevelferd er de områdene som vil få særlig fokus i konsernet fremover. Arkitektene Kontrapunkt står bak den nye visuelle identiteten, noe som inkluderer logoen.

Ny visuell identitet implementert

Det har vært en svært spennende og utfordrende oppgave hvor vi har hatt mulighet til å bringe mye av vår kompetanse på banen,” sier salgssjef Jesper Borchers fra Nonbye i Danmark.

Med hele veien

Nonbye har vært med i hele utviklingsprosessen av skiltuttrykket – også for å finne ut hvordan de spennende nye idéene kan klargjøres til produksjon for selve produksjonen av skilt, wayfinding og bildekorasjoner samt montering.

Folien i den nye oransje/røde logofargen er derfor spesialfarget i Sveits for å treffe den eksakte fargen.

Felles idéutvikling av unike fasadeskilt

I tett samarbeid med både Kontrapunkt og DC, har Nonbye arbeidet med utviklingen av nye skiltidéer, der skiltet gir uttrykk av å være ”svevende”, og monteres rundt hjørner og over tak.

Tryllepulveret giver det svevende inntrykket

”Det største skiltet er 10 x 3 meter og montert på DCs hovedkontor i Randers,” forteller prosjektleder Jan Gress fra Nonbye. ”Vi har jobbet med forskjellige aluminiumsprofiler og tilsatt litt ‘tryllepulver’ som gir det svevende inntrykket. Hele monteringen skal dessuten også kunne tåle vindbelastningen som oppstår når skiltene ikke monteres flatt mot muren på bygningene. Derfor har vi laget flere prøver av forskjellige løsninger.”

Effektiv montering

Montering av skilt, pyloner og bildekorasjoner på 14 DC- og 22 Tulip-lokasjoner skulle skje i løpet av en helg frem til kunngjøringen av den nye strategien.

Ved samme anledning skulle de nåværende skiltene og pylonene demonteres og 33 lastebiler omdekoreres. Nonbye var ansvarlig for hele monteringen, og hadde tre monteringsteam for å klare oppgaven i løpet av en uke.

Utviklende samarbeid

DC og Nonbye har et langt samarbeidsforhold, og hos Nonbye er man begeistret over å få være en del av dette prosjektet.

En nytenkende løsning

”Det har vært en svært spennende og utfordrende oppgave hvor vi har hatt mulighet til å bringe mye av vår kompetanse på banen,” sier salgssjef Jesper Borchers fra Nonbye. ”Vi er glade for det gode samarbeidet med både DC og Kontrapunkt, som har banet vei for nytenkende løsninger.”

Caseansvarlig

 

 

Jan Gress

Vil du vite mer?

Jo før vi blir en del av prosessen, jo bedre kan vi hjelpe deg.

Kontakt oss – vi står klare til å hjelpe deg videre.

Skal vi kontakte deg og din virksomhet?