Mange års samarbeid med LEGO®

Hos Nonbye har vi LEGOs sterke ånd og verdier under huden etter mange års samarbeid. Derfor er vi også svært stolte over å ha vært delaktige i å bringe Kjeld Kirk Kristiansens visjon og drøm om LEGO House, ”Home of the Brick”, til live.  

Vår lidenskap for LEGO og store kjennskap til hvordan LEGO-merkevaren best kunne fremmes gjennom produksjonen av skilt og veggdekorasjoner, var en viktig del av innspillene våre i anbudsrunden og en del av bakgrunnen for at vi ble valgt som sparringpartner og leverandør.

Et besøk i LEGO House er en stor opplevelse for LEGO-entusiaster i alle aldre. Huset i Billund (Danmark) er unikt og det eneste av sin art i hele verden.

I LEGO House har vi laget noen helt fantastiske ting som vi ikke har hatt muligheten til å lage tidligere i samme grad, forteller Olafur Munk. Hver enkelt folieløsning er individuelt tilpasset sin plassering og godkjent individuelt av kunden.

Mange besøk i LEGO House

Hos Nonbye bygget vi opp en prosjektgruppe for denne oppgaven fra begynnelsen av.

Teamet har besøk LEGO House mange ganger i prosessen for å få huset ”inn under huden”. Vi har vært med hele veien fra idéfasen til utvikling og testing av løsninger, prosjektstyring, produksjon, montering og evaluering.

Inspirasjon til skiltdesign, løsninger og materialer

Kunden har utviklet den visuelle identiteten og grafikken. I prosessen har de bedt om og fått inspirasjon fra oss til skiltdesign, løsninger og materialer. I den forbindelse har vi også vært på flere felles besøk, som f.eks. på Københavns Lufthavn, for å få inspirasjon til wayfinding.

Sterkt samarbeid i ”vårt hus”

Vårt tette bånd til LEGO House har også satt sitt preg på den interne organisasjonen hos Nonbye. ”I dag sier vi ‘vårt hus’ når vi omtaler LEGO House”, forteller prosjektleder Olafur Munk fra Nonbye. ”Vi er utrolig stolte over måten vi har vært med på å prege huset på. Det hele skjedde i et tett og verdifullt samarbeid med den svært kompetente prosjektgruppen til LEGO House.”

”Bare det beste er godt nok”

LEGOs grunnleggende verdi ”Bare det beste er godt nok”, påvirker også implementeringen av wayfinding i LEGO House. Vi har utviklet en unik og stilig wayfinding som leder gjestene trygt rundt. Løsningen er valgt etter å ha testet forskjellige muligheter, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Mer enn 500 skilt i opptil 14 farger

Skiltene i LEGO House er bygget opp med de velkjente dimensjonene til LEGO-klossene. ”For å treffe LEGO-klossenes rene farger og samtidig ha muligheten til å bruke gull og sølv, valgte vi å trykke alle tegn seriegrafisk,” forteller Olafur Munk. ”Det er en svært komplisert produksjonsmetode som vi har stor ekspertise på hos Nonbye. Det har gitt oss noen helt unike skilt i svært høy kvalitet. Det lever derfor opp til ånden og kravene til LEGO.”

Nonbye har produsert over 500 skilt til wayfinding. Noen av ikonene har over 14 farger, som hver er trykket individuelt.

Sterke og virkningsfulle veggdekorasjoner

I LEGO House er det montert mye spennende grafikk som er tilpasset de historiene du blir oppslukt i gjennom turen rundt i huset, og som bygger på noen av opplevelsessonene. Alt er utført i samme visuelle linje på tvers av materialer, overflater og kvalitet.

”I LEGO House har vi laget noen helt fantastiske ting som vi ikke har hatt muligheten til å lage tidligere i samme grad”, forteller Olafur Munk. ”Hver enkelt folieløsning er individuelt tilpasset sin plassering og godkjent individuelt av kunden.”

Et annerledes parkeringshus

Spesielt utviklet grafikk er med på å gjøre LEGO House til en opplevelse allerede fra det øyeblikket du parkerer bilen i LEGO House-parkeringshuset. Skilt og grafikk i de klare og rene LEGO-fargene hjelper besøkende til lettere å huske hvor bilen er parkert.

Preg på kjøkken og restauranter

De grafiske løsningene fra Nonbye finnes i hele LEGO House – selv på kjøkken, restauranter og kafé. Her er grafikken produsert i materialer som oppfyller kravene til rengjøring og vedlikehold.

Fra badeand til bykort og informasjon

Alle grafiske løsninger og detaljer i LEGO House er produsert og montert av Nonbye.

Det gjelder også grafikken på den flotte, gule LEGO-minifiguren med badeand.

Historiesamling

Denne eksklusive utstillingen forteller hvordan det lille snekkerverkstedet i Billund ble et av verdens største varemerker og produsent av den verdenskjente LEGO-klossen. Her er det både trykte og utfreste grafiske elementer fra Nonbye som bidrar til å fortelle historien.

Visualiseringen har skjedd med stor respekt for historien og stor stolthet over LEGO-merkevaren.

Bærekraftige løsninger

Både LEGO og Nonbye prioriterer bærekraftighet høyt på alle områder. Derfor er alle løsninger i LEGO House utviklet med bærekraft i sentrum. PVC-frie løsninger er valgt overalt der det har vært mulig.

Caseansvarlig

 

 

Olafur Munk

Vi har et hus fullt av erfarne eksperter

Vi brenner for å gjøre en forskjell, så ikke nøl med å kontakte oss hvis du sitter med en større eller mindre oppgave.

Jo før i prosessen vi er med, jo bedre løsninger kan vi som regel lage!