Kreative, kommuniserende og vakre fasader starter ofte med en god idé

Arkitekt Niels Junggreen Have fikk en slik idé da han designet danske Fynsværkets nye kraftvarmeanlegg.
I tett samarbeid med Nonbye skapte han et naturuttrykk på fasadene som gir en ekstra dimensjon til anleggets arkitektur.

Naturen går over i fasadene

Naturen går over i anleggets fasader i form av fotografiske motiver av kornaks på strå. Naturmotivene er plassert på utvalgte bygningsfasader, der de er mest synlige. Motivene er inspirert av det anvendte biodrivstoffet – halm. Alle kornene er forskjellige, og fotografiene er laget spesielt til formålet. Motivene er bearbeidet så de gir er tydelig grafisk uttrykk. Noen motiver går fra bunnen av fasaden og mange meter opp, mens andre motiver har et mer begrenset omfang. Det samlede fasadearealet med dekorasjon er 2500 m².

– Niels Junggreen Have

Verdens største halmfyrte kraftvarmeanlegg

Fynsværket – bygningene til det nye kraftvarmeanlegget fremstår i høy arkitektonisk kvalitet og gir et tydelig signal om miljøsammenhengen i forbrenningen av biomasse.

Teknisk innhold og funksjon

Kraftvarmeanleggets tekniske innhold og funksjon er samlet i et estetisk uttrykk, der også naturen fra landbruket er inkludert. Innvendig er bygningene også arkitektonisk bearbeidet med lys, farger og dekor med inspirasjon fra naturen. Slik legges det ned spesiell innsats for å skape et godt, sikkert og inspirerende arbeidsmiljø, til tross for at det er en tung industri.

Arkitekturen bidrar til å øke arbeidsgleden og stoltheten blant de ansatte og dermed styrke lojaliteten til selskapet. De mange besøkende fra inn- og utland som forventes å komme for å se verdens største halmfyrte kraftvarmeanlegg, vil oppleve arkitekturen som et positivt bidrag til Vattenfalls image.

Folie med 15 års levetid

Hos Nonbye har grafiker Jesper Videbæk samarbeidet tett med Niels Junggreen Have om de mange fasadebildene som er bildebehandlet og eksponert slik at de passer til den enkelte fasaden. 

”Bildene er trykt i fotorealistisk kvalitet i meget stor skala på selvklebende folier som er konturskåret og montert direkte på de flate fasadeelementene. Folien med trykk er av den mest slitesterke typen med en forventet levetid på ca. 15 år,” sier Nonbyes produksjonssjef Per Nonbye.

Caseansvarlig

 

 

Olafur Munk

La oss hjelpe din virksomhet med å skape et sterkt visuelt uttrykk!

Nonbye hjelper alle virksomheter, kjeder og institusjoner i alle bransjer med å skape en visuell identitet med høy synlighet og et enhetlig uttrykk. Vi vil også hjelpe deg og ditt prosjekt med å komme sikkert i mål – vi har 50 års erfaring å tilby. Kontakt oss allerede i dag for et uforpliktende møte.

 

Skal vi kontakte deg og din virksomhet?