Start med å tenke som en besøkende

En god og gjennomtenkt wayfinding sørger for at de besøkende lett og raskt blir guidet til destinasjonen, for eksempel via skilt som viser vei. La dessuten wayfinding spille på lag med merkevaren din ved å bruke bygningens arkitektur til å danne grunnlaget for optimal skilting.

God wayfinding må:

  • Være synlig uten å oppleves støyende
  • Brukes i riktig grad
  • Spare medarbeidernes tid, da besøkende enkelt finner veien selv

Hos Nonbye har vi lang erfaring med å designe en gjennomtenkt wayfinding. Jo før vi blir en del av prosessen, jo bedre kan vi hjelpe deg. Vi starter vanligvis med å identifisere hvordan du vil at besøkende skal oppleve reisen i virksomheten, hvorfor de kommer, hvordan vi best kan hjelpe dem og hva som vanligvis går galt.

Hos Nonbye er vi totalleverandører av både standardsystemer og skreddersydde wayfinding løsninger. Våre prosjektledere garanterer dessuten at prosjektet ditt kommer helt i mål.

Bli klokere på mulighetene med wayfinding

Avhengig av bygningenes utseende, visuell identitet, antall skilt og økonomi, anbefaler vi en optimal løsning. Det kan både være en standardløsning, eller noe vi utvikler fra bunnen av.

Det er som regel en god idé å minimere antall skilt, da bruk av for mange skilt kan føre til at budskapet drukner. Dette betyr samtidig at riktig plassering av skilt er helt avgjørende.

Ved hjelp av skiltenes størrelse, samt bruk av farger og design, kan vi bidra til å regulere på hvor lang avstand skiltene er synlige, og hvor høyt de skal «rope».

Hvis du regelmessig må endre wayfinding, er det lurt å tenke på dette som en del av løsningen fra begynnelsen av. Det kan for eksempel være mulig å flytte stativ/pyloner eller endre selve innholdet på skiltene.

Se våre ni gode råd om wayfinding

Utendørs wayfinding krever andre hensyn

Kan alle skilt monteres på vertikale flater, eller er det også behov for frittstående skilt – også kalt skiltstativ eller stolper? Sammen finner vi løsningen som passer til dine behov.

Samtidig tar vi også hensyn til om det kan være noen tekniske begrensninger som må vurderes, og som begrenser mulighetene for plassering av skilt.

Skal wayfinding-produktene være synlige i mørke?

Flere måneder i året er det mørkt på starten og slutten av dagen, noe som kan gå utover synligheten til skiltene. Vi anbefaler derfor at du helt fra begynnelsen av bestemmer deg for om skiltene også skal være synlige når det er mørkt. Det gjelder både inne og ute.

Prisen avhenger av hva du velger

Wayfinding kan utformes på mange måter, og prisen kan derfor være svært varierende.

Følgende faktorer påvirker sluttprisen:

  • Design
  • Størrelse og antall
  • Materialer
  • Antall skilt
  • Kompleksitet

Send oss en uforpliktende forespørsel.
Klikk på knappen og fyll ut skjemaet.

Trenger du hjelp?

 

 

Arbeidsprosess

Vi er et hus fylt med eksperter på hele prosessen, fra idé til produksjon og montering av wayfinding – også for teknisk krevende løsninger. 
La oss hjelpe deg sikkert fra start til slutt. Les mer om hvordan vi gjør det i praksis.

Design

Våre engasjerende designere har spisskompetanse og kan hjelpe deg med idéutvikling og design av enhver visuell kommunikasjonsløsning, som fungerer i virkeligheten. Jo før vi er med i prosessen med wayfinding, jo bedre resultater kan vi skape for deg.

Sparring

For oss hos Nonbye er det en naturlig del av kulturen å inngå tett sparring med deg som kunde om konkrete løsninger. Sammen snur og vender vi på mulige idéer, og vi tilbyr alltid stor entusiasme og kompetanse både når det gjelder design, implementering og produksjon av wayfinding.

Prosjektledelse

Hos Nonbye har vi mer enn 70 års samlet erfaring i prosjektledelse. Våre prosjektledere er en viktig del av det daglige arbeidet, og de sørger for fokus på oppgavene sine til de er helt i mål. Det gjelder både når vi monterer et enkelt infoskilt på fasaden eller står for en omfattende wayfinding-løsning.

La resultatene tale for seg selv 

Ta en titt på våre mange spennende wayfinding-prosjekter og få inspirasjon til dine kommende oppgaver.

LEGO House

Nonbye har levert mer enn 500 skilt i opptil til 14 farger til Legohouse. 

Les mer her

Comwell Copenhagen Portside

Hotellets arkitektur krevde noe ekstra av Comwell og Nonbye for å komme frem til en riktig og logisk wayfinding.
Les mer her

Skal vi kontakte deg og din virksomhet?