Pågående utvikling av mer bærekraftig produksjon
6. januar 2023

Bærekraftig produksjon står høyt på agendaen hos Nonbye. – Derfor må vi konsumere smartere, tenke i sirkulære løsninger og ha full kontroll på råvarene våre, sier Per Nonbye, som har hovedansvaret for produksjonen i Nonbye. 

Nonbye jobber bl.a. for FN`s bærekraftsmål nr. 12 med fokus på ansvarlig forbruk og produksjon. Her er en av løsningene å ha full kontroll på alle råvarer.

«Med full oversikt over alle våre råvarer kan vi sikre optimal utnyttelse og minimalt med svinn,» sier Per Nonbye. «Vi har derfor utviklet et strekkodebasert oppbevaringssystem hvor alle produkter registreres ved ankomst og ved forbruk fra for eksempel en folierull. På denne måten kan vi både dokumentere hvilket parti et produkt kommer fra og hvor mye som er igjen på lager – og dermed optimere forbruket.»

Et annet fokusområde hos Nonbye er investering i produksjonsutstyr, som kan redusere fargeforbruket, øke produksjonshastigheten og redusere strømforbruket.

En EFI Vutek H3 UV-LED-skriver ble nylig investert her. Printeren tilbyr akkurat disse fordelene og jobber med EFI-farger og teknologi, som danner grunnlaget for 3Ms utvidede garanti på folie.

«Vi har et tett samarbeid med 3M og er en del av deres Sustainability Advisory Board,» sier Per Nonbye. «Her jobber vi kontinuerlig med utvikling av mer bærekraftige materialer til skiltbransjen. Våre kunder ønsker holdbarhet og bærekraft. Vi gjør alt for å leve opp til det.»